Petak 07.06.2013.
12:57
Beta

Dinkić: Srbiji je potrebna rekonstrukcija vlade

Ima mesta za napredak u radu vlade: Mlađan Dinkić
 

"Svakako da ima mesta kadrovskim poboljšanjima u vladi, ne samo na ministarskim mestima, već i na drugim mestima u dubini, uključujući i državne sekretare", rekao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, pri rekonstrukciji je potrebno sučeliti argumente i pogledati rezultate, jer nisu svi resori isti.

"Negde se očekivalo više, a negde neko nema hrabrosti da preuzme, jer se toliko teških i nepopularnih mera mora preduzeti da svi beže od toga, pa ćemo doći do nekog rešenja koje je najbolje za Srbiju", rekao je lider URS-a.

Na pitanje šta misli da je loše u radu njegovog ministarstva, Dinkić je rekao da mu treba još ljudi i da ne očekuje da će u rekonstrukciji vlade biti podeljen njegov resor.

Na pitanje šta ukoliko Srbija ne dobije datum početka pregovora s EU, ministar je kazao da Srbija "ne treba da gleda šta rade drugi, već da vodi računa šta sama radi".

"Mi moramo da uradimo sve što je do nas da obezbedimo početak pregovora za članstvo u EU, a ono što je odluka drugih. Na to ne možemo da utičemo", rekao je Dinkić.

2024 © - Vesti online