Petak 07.06.2013.
11:10 >> 12:22h
Vesti, mozzartsport.com

Englezi opet pametuju: Srbi im krivi za poraz od Italije!

"Cvećke": Deni Rouz i Džek Batland na utakmici u Kruševcu
 

Za Džeka Batlenda, mladog reprezentativnog golmana Engleske, nemile scene iz Kruševca, u okviru baraža za Evropsko prvenstvo za mlade u Izraelu, su još uvek tema broj jedan. I ne samo to, 20-godišnji golman Stouka, koji trenutno brani za mladu selekciju Tri lava na već pomenutom turniru u Izraelu, iskoristio je pomenute događaje kao izgovor za poraz od Italije (1:0) na startu šampionata?!


Naime, prema rečima mladog Batlenda, reprezentacija se još uvek nije “oporavila od rasističkog i fizičkog maltretiranja iz Kruševca“.


“Šta god da se dogodi na ovom turniru sigurno ne može biti gore od one noći u Kruševcu. Znam samo da smo pritisak izneli neverovatno dobro“, počinje priču za britanski “Gardijan“ talentovani čuvar mreže, a potom nastavlja:


“Tokom utakmice sa Srbijom, u očima mojih saigrača mogli ste da vidite da se nalazimo u teškoj situaciji, da proživljamo veoma teške trenutke, a posle utakmice opet ste mogli da vidite iste izraze lica“, dodao je “skrhani“ Batlend.


Mladi reprezentativac je zatim rekao sa čime je sve bio suočen tokom utakmice.


“Te večeri sam imao više posla iza gola nego ispred. Srpski navijači bacali su sve i svašta na nas - od stolica, preko hrane koju su trebali da pojedu, do sitnog kamenja i povećih kamenica. To je sve bilo u drugom poluvremenu. U prvom su nas obasipali sitnim kovanicama. Ipak, pokazali smo da, bez obzira na okolnosti i situaciju, možemo da se iskontrolišemo i ostvarimo pobedu“, podvukao je Batlend.

Da nije tragično bilo bi smešno! Šta drugo reći, osim da su Englezi i u ovom slučaju nadmašili sebe u svom licemerstvu.

A, setite se Kruševca. Zbog "majmunskog krika", kako je kasnije pričao Deni Rouz, uzburkala se tamošnja javnost. Nazivali su Srbe divljacima, tražili izbacivanje iz svih takmičenja UEFA!

Čak je i njihov selektor, Stjuart Pirs, pre dolaska na tu utakmicu u Kruševac, pričao kako stiže u "rasističku zemlju"! Engleska, zemlja u kojoj navijač može da udari golmana, u kojoj fudbaleri spavaju sa ženama svojih kolega, pojedinci čak i rodjenog brata (Rajan Gigs), gde rasističkih ispada ima maltene na svakoj utakmici, delila je lekcije Srbiji u kojoj crnoputi sportisti nikad nisu imali problema zbog boje svoje kože. Čak je i Fudbalski savez Srbije katastrofalno reagovao, suspendovao je svoja dva igrača, Ninkovića i Mudrinskog, koji su verbalno odgovorili na provokacije tog istog Rouza, koji je pokazao srednji prst navijačima u Kruševcu. Ali, od FS Engleske nije kažnjen, nego je predstavljen kao žrtva.

I za kraj, samo podsećanje na 2007. godinu, kad su Englezi na završnom turniru Evropskog prvenstva u Holandiji postigli drugi gol dok je Slobodan Rajković ležao povredjen na zemlji! Naravno, da su ih zbog toga prozivali srpski igrači, pa su "dobri i pošteni" Englezi posle utakmice i tada prosipali priče o rasizmu, bez reči o fer-pleju koji su tada pokazali.

A, posle svega još se javljaju i tipovi poput Džeka Betlanda! Smešno!
 

2024 © - Vesti online