Biće za kontrole i lekove

U bolničkoj postelji dva meseca: Ranko Majstorović
 



Koliko mu svaki poziv i poseta znače samo on zna, jer kada na vrata zakucaju starost, bolest i siromaštvo kao njihov česti pratilac, onda se čovek oseća odbačenim. Ali, Ranka čitaoci "Vesti" ne zaboravljaju, kao ni njegove životne nedaće koje su mu ispisane u svakoj bori njegovog napaćenog lica.


- Zahvalan sam i Bogu i tom dobrom čoveku koji me ne zaboravlja i svakog meseca mi redovno šalje novčanu pomoć. Teško je rečima opisati koliko mi to znači. Pre svega, u onom ljudskom smislu. Niko do sada nije ovoliko mislio i pazio na mene. Čak ni moji najbliži, a to je zaista za svako poštovanje i divljenje. Ovaj novac će mi dobro doći kad izađem iz bolnice, upravo za lekarske kontrole i lekove, pa ću ga zato sada sačuvati. Isto tako bih ovom prilikom želeo da se još jednom od srca zahvalim i svim drugim ljudima dobre volje širom sveta, koji su mi pomagali u teškim trenucima. Želim im pre svega dobro zdravlje, jer bez njega nema sreće ni napretka - rekao je Ranko Majstorović.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Njegovo zdravstveno stanje je loše, zbog čega su mu lekari produžili boravak u bolnici za još 20 dana. I tu je Ranko naišao na dobre ljude, koji saznavši u kakvoj je situaciji i sami priskoče u pomoć u okviru svojih mogućnosti.


- Slab sam. Noge me bole i nemoć me često hvata. Kćerka Božana i unuk Marko retko dolaze u posetu, zbog našeg i ovako krhkog materijalnog stanja. Pri tom, unuk mora u školu, a kćerka ima obaveze oko njega, ali i kuće i bašte - požalio se 78-godišnji Ranko.
 

Prilog i za Dejana 

Dejan Milošević

Anonimni donator iz Nemačke nije zaboravio ni Dejana Miloševića iz Vranja, obolelog od vijetnamskog sindroma, kome je posredstvom Redakcije "Vesti" takođe uputio redovnu novčanu pomoć od 55 evra. Naši reporteri će narednih dana, takođe, posetiti Miloševiće i uručiti im pomoć njihovog dobročinitelja.

2024 © - Vesti online