Petak 07.06.2013.
06:39
index.hr, telegraf.rs

Hrvatski fratar: Volim pedere. Voli ih i Isus!

Fratar Mandurić i voli gejeve, i mnoge poznaje, i uvek zavoli i nove koje upozna
 


- Malo kome je moglo promaći kako su naši poznati selektor Igor Štimac i atletičarka Blanka Vlašić izjavom i potpisom rekli kako je za njih brak zajednica muškarca i žene. A na njih se juče u kratkom spotu okomio novinar Aleksandar Stanković i prozvao ih zbog mržnje prema pederima - piše Mandurić.


Međutim, fratar kaže da ih sve savršeno razume i poziva na mir i ljubav, jer će na istom mestu završiti jer su svi ljudi.


On ističe da se prečesto trudimo da dokažemo sebi i drugima kako je naš neistomišljenik zao i da je to podsvesni pokušaj kako bi sebe lišili obaveze brige za svog protivnika.


- Volim i pedere! Mnoge i poznajem. I zavolim ih uvek kad ih upoznam. Kako i ne bih? I Isus ih voli, u to sam siguran, naravno, više od mene, i uči me tome. Stoga sam jednom na propovedi, u prepunoj bazilici, komentarišući jedan grafit koji se pojavio na štandu povodom prikupljanja potpisa za referendum, to i rekao: “Isus voli pedere!” - dodao je fratar Ike.


Fratar ističe da danas, kad je u krizi svaka moguća istina, moramo znati kako su nerazumevanja i sukobi mogući zato jer je nastradalo poverenje u čoveka.


- Čovek je u naravi dobar - ne zaboravimo to! - završava tekst fratar Ike Mandurić.

2024 © - Vesti online