Petak 07.06.2013.
01:01
mozzartsport.com

Silovit početak "orlića"

 
 Uroš Đurđević u dresu Rada
 

Reprezentacija Srbije do 19 godina, ubedljivom pobedom od 4:0 nad vršnjacima iz Slovačke u utakmici odigranoj na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, otvorila je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Time su naši omladinci zaseli na vrh Grupe 2, pošto su Republika Irska i Švajcarska odigrale 2:2 na stadionu Obilića.

Izabranici Ljubinka Drulovića su rešili pitanje pobednika u smiraj prvog i na početku drugog poluvremena, a sve golove su dali igrači Rada. Uroš Đurđević je doneo prednost svom timu golom iz jedanaesterca u 42. minutu, a samo minut kasnije isti igrač je duplirao prednost. Pobedu su overili Andrija Luković u 48. i Nikola Antić u 57. minutu.

Kompletan kvalifikacioni turnir elitne runde odigraće se na stadionima Vojvodine i Obilića, a učešće na Evropskom prvenstvu izboriće pobednik grupe. Drugo kolo se igra u subotu kada se sastaju Srbija i Švajcarska, odnosno Slovačka i Irska, dok su utakmice trećeg kola zakazane za utorak.

Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina, 62. po redu, biće održano u Litvaniji od 20. jula do 1. avgusta, a učešće su već obezbedili omladinci Turske i debitant Gruzija. Pravo nastupa imaće igrači rođeni posle 1. januara 1994. godine.

2024 © - Vesti online