Četvrtak 06.06.2013.
20:55
Beta

Vodostaj Dunava u blagom porastu

Vodostaj Dunava viši je od 6 do 38 centimetara
 

Kod Bezdana visina vodostaja je 528 centmetara, kod Bogojeva 487 centimetara, u Novom Sadu 409 centimetara, a u Zemunu 430 centimetara. Na području Južnobačkog upravnog okruga preduzete su preventivne i operativne mere koje se odnose na pripremu jedinica lokalne samouprave za ublažavanje eventualnih posledica koje bi mogao da izazove nadolazeći vodeni talas Dunava, piše u saopštenju.

Štab za vanredne situacije Novog Sada održao je sednicu na kojoj je analizirana situacija i određen plan delovanja. Procena je da se u Novom Sadu mogu očekivati nešto viši vodostaji nego 2010. godine, ali da su odbrambeni nasipi sigurni i do osam metara.

Sva javno-komunalna preduzeća, organi i službe su u obavezi da, u okviru svoje nadležnosti, preduzimaju sve preventivne i druge mere kako bi se vodeni talas spremno dočekao i što uspešnije odgovorilo na moguće rizike i izazove, navodi Sektor za vanredne situacije. Gradski štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju i u skladu sa situacijom na terenu, preduzimaće dodatne adekvatne mere, piše u saopštenju. Održane su i sednice Štabova za vanredne situacije u opštinama Titel, Bačka Palanka, Bač, Beočin i Sremski Karlovci.

Na sednicama su izdata naređenja nadležnim javnim preduzećima u cilju preduzimanja mera u vezi sa čišćenjem kišne kanalizacione mreže, nabavkom džakova, peska, alata, fosni i folije. Takođe, ažurirana je lista mehanizacije i radnih mašina neophodnih za eventualnu izradu nasipa.

2024 © - Vesti online