Četvrtak 06.06.2013.
18:13
B92, Beta

Da li će biti vanrednih izbora?

U SPS-u nismo razgovarali o izborima: Slavica Đukić Dejanović
 

Nakon što je Lider Partije ujedinjenih penzionera Srbije Jovan Krkobabić najavio mogućnost održavanja izbora u oktobru, u SPS - u kažu da nije bilo reči o izborima.

Ministarka zdravlja i funkcionerka SPS-a Slavica Đukić Dejanović izjavila je da u toj stranci nisu razgovarali o rekonstrukciji vlade i eventualnim izborima.

"Nismo o tome razgovarali. Naši aktivnosti bile su usmerene na dijalog Beograd-Priština, na naše korake ka EU. Sada činimo veliki doprinos u razgovorima o ekonomskim pitanjima, koja su zapravo pitanja pre svih pitanja", rekla je novinarima Slavica Đukić Dejanović.

Ona je rekla da će i socijalisti, u skladu s dogovorima lidera vladajuće koalicije, razgovarati o eventualnim izborima i rekonstrukciji vlade.

"U partiji rad svakog od nas biće ocenjivan", kazala je Slavica Đukić Dejanović i dodala da će i socijalisti ocenjivati rad svojih ministara.

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić rekao je agenciji Beta da SNS neće bežati od izbora ukoliko opozicija misli da vlada nema legitimitet, ili neko od koalicionih partnera misli da treba izaći na izbore.

On je naveo da SNS ne razmišlja o izborima, i da ih neće inicirati. "SNS o tome ne razmišlja, neće inicirati te izbore, ali uvek ćemo učestvovati i prihvatiti volju građana, ali nećemo ni praviti truple kompromise", rekao je Babić.

Portparol Ujedinjenih regiona Srbije Marko Selaković je rekao da su URS uvek spremni za izbore ali da raspisivanje izbora ne zavisi od te stranke. Upitan da li je u vladajućoj koaliciji bilo reči o tome, Selaković je rekao da mu to nije poznato.

"Nije bilo razgovora sa URS o tome kada bi i da li bi bili održani izbori", rekao je Selaković.

2024 © - Vesti online