Četvrtak 06.06.2013.
16:52
Beta

Skandal u najavi: Nova nameštanja u italijanskom fudbalu!

 

Među optužbama su nameštanje utakmica i neprijavljivanje nameštanja za dva meča Serije B: Bari-Trevizo (0:1) u maju 2008. i Salernitana-Bari (3:2) iz maja 2009.


Među imenovanima su i kapiten Barija Frančesko Kaputo, bivši kapiten Barija i golman Torina Žan Fransoa Žilet, kao i nekadašnji pomoćni trener Juventusa i igrač Barija Kristijan Stellini.

Kažnjena četiri kluba

Sportska suđenja zbog nameštanja su se u poslednje dve godine održavala u Rimu, a do sada su već kažnjena četiri kluba iz Serije A oduzimanjem bodova.

Trener Juventusa Antonio Konte i defanzivac Intera Andrea Ranokija, koji su u to vreme bili u Bariju, oslobođeni su optužbi.


Bariju preti opasnost da novu sezonu počne sa oduzetim bodovima, i to pošto mu je već oduzeto sedam bodova zbog drugih slučajeva nameštanja u ovoj sezoni, koju je klub završio na 10. mestu Serije B.


Većina onih koje je savez pozvao već je osuđena u Bariju pred redovnim sudom za sportsku prevaru.


U Italiji je zbog nameštanja utakmica od sredine 2011. godine uhapšeno najmanje 50 ljudi, a desetine njih su još pod istragom u Kremoni, Bariju i Napoliju.


Tužioci u Bariju zasnovali su istragu najviše na osnovu priznanja bivših defanzivaca kluba Masijela i Vitorija Mikolučija.


Masijelo je među onima koji su danas pozvani, a prošle godine je bio hapšen. Mikoluči je bio deo istrage u Kremoni, a ranije mu je zabranjeno da se bavi sportom.

2024 © - Vesti online