Četvrtak 06.06.2013.
15:38
Mozzartsport

Spektakl: Postigao het-trik i otišao u penziju

Ovacije legendi nemačkog fudbala: Mihael Balak
 

Čovek koji je u karijeri izgubio gotovo sva moguća finala, rekao je i konačno zbogom igranju fudbala. Legendarni kapiten i vezista Nemačke Mihael Balak se oprostio od fudbala u revijalnom meču u Lajpcigu pred oko 50.000 navijača.

Bivši as Kajzersaluterna, Bajera, Bajerna i Čelzija je organizovao spektakularan oproštaj, čiji učesnici su bile neki od najvećih fudbalskih zvezda planete.

Na jednoj strani je bio tim “Svetske zvezde” sa trenerom Žozeom Murinjom. Tim su činili: Leman, Vajdenfeler, Adebajor, Berbatov, Karvaljo, Emerson, Esijen, Mateus, Maluda, Lam, Nedved, Kuka, Ševčenko, Mahdavikija i Drogba.

Na drugoj strani je bila ekipa “Balak i prijatelji” u sastavu: Adler, Buhler, Frings, Glekner, Haman, Herš, Janker, Kirsten, Klose, Maršal, Mertezaker, Nojendorf, Nojvil, Salihamidžić, Šnaider, Mihael Šumaher, Širle, Sam, Tecner i Verns. Trener je bio Rudi Feler.

Balak je za oba tima odigrao po poluvreme i oprostio se het-trikom, pošto su “Svetske zvezde” slavile sa 4:3. Za “svoju” ekipu je postigao dva, a za “Svetske zvezde” jedan pogodak. U strelce su se upisali i Drogba, Širle…

Publika je ovacijama ispratila legendarnog kapitena, a prisutan je bio i selektor Joakim Lev. Balak je donirao 100.000 evra unesrećenim porodicama kojima su poplave, koje haraju u Nemačkoj, uništile domove.

2024 © - Vesti online