Četvrtak 06.06.2013.
18:02
telegraf.rs

Hrvati dobili gej himnu

“Kad šetamo ulicom ti i ja, gledaju nas uvek djeca sva, za njih smo uvek pedera dva i niko nas ne voli” prvi su stihovi pesme posvećene gej populaciji ove poznate filmske kritičarke, pisca i LGBT aktivistkinje.

Mima Simić

U nastavku pesme ona navodi da su pripadnici ove zajednice prezreni u društvu zbog svog opredeljenja, kao i da bi trebalo da se udruženim snagama bore za svoja prava.

''Homoseksualci budimo svi, i u vama dobri ljudi neka se želja probudi – navodi se u refrenu kritičarke koja je dobila nagradu “Vladimir Vuković” za tekstove objavljene u ''Hrvatskom filmskom ljetopisu''.

Simićeva koja je široj javnosti poznata i kao saradnica Feral Tribuna i veliki borac za LGBT prava u pesmi je navela da su u restoranima i kafićima, takođe, izloženi osudi.

''Od svud klevete, sa svih strana, najdraže voće nam je, kažu banana, ovako više ne može'', pevala je Simićeva kada joj se i Stanković pridružio pokušavajući da isprati reči i ritam.

U Hrvatskoj je nastup Mimi Simić u emisiji “Nedjeljom u 2″ naišao na različite reakcije: dok su jedni nazvali zatucanom muškaračom, drugi su zdušno pozdravljali njen nastup, a Stankoviću su upućene reči hvale zbog poštovanja koje joj je ukazao, kao i zbog podrške u pevanju.

2024 © - Vesti online