Četvrtak 06.06.2013.
14:32
OKS

Srpski sportisti zovu na "Olimpijski dan"

 Olimpijska vicešampionka Ivana Maksimović
 

Tom prilikom, kada se obeležava rođendan Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), biće predstavljen i tim Srbije za Mediteranske igre u Mersinu.

"Na prošlom Olimpijskom danu sam bila deo štafete Olimpijskog komiteta Srbije, a ove godine ću trčati novu Mediteransku trku. Olimpijski dan mi je jedna od omiljenih sportskih manifestacija, a sada će biti još zanimljivije jer ćemo na Košutnjaku predstaviti sportove i sportiste koji će predstavljati Srbiju na Mediteranskim igrama“, rekla je olimpijska vicešampionka u streljaštvu Ivana Maksimović.

Ovaj događaj organizuje Olimpijski komitet Srbije, u saradnji sa kompanijom "McDonald’s Srbija". Kako se navodi u saopštenju OKS, osnovni ciljevi su "podsticanje građana na fizičku aktivnost u prirodi, promovisanje porodičnih vrednosti, zdravog načina življenja i zaštite životne sredine, kao i popularizacija Olimpijskog pokreta i filozofije olimpijskog duha". Takođe, pripremljene su i nagrade za učesnike.

 Potpredsednik OKS Žarko Paspalj

Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj je pozvao sve zainteresovane da se priključe veselom društvu na Košutnjaku.

"Ova manifestacija je iz godine u godinu sve bolja i zanimljivija. Dođite sa svojim porodicama da se družimo i uživamo u prirodi, a usput ćete imati priliku da se oprobate u svojim omiljenim sportovima", rekao je Paspalj.

Pored trka za decu na 200 i na 400 metara, trke zadovoljstva na 3600 metara i sada već tradicionalne porodične i štafetne trke, ove godine će biti održana još jedna. To je “Mediteranska trka”, u kojoj će se nadmetati sportisti, članovi našeg tima za Mediteranske igre u Mersinu.

2024 © - Vesti online