Četvrtak 06.06.2013.
13:12
BETA

Ilić: Hoćemo medalju i u Južnoj Koreji!

Najavljuje nove podvige: Nebojša Ilić, selektor veslačke reprezentacije
 

Srpski dvojac bez kormilara Nikola Stojić i Nenad Beđik osvojili su u nedelju 2. juna zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Sevilji. To je prvo zlato za Srbiju na evropskim prvenstvima još od 2007. godine, kada su Stojić i Goran Jagar trijumfovali u Poljskoj.

Državni sekretar za sport Predrag Peruničić organizovao je danas prijem za Nikolu Stojića i Nenada Beđika, kao i za selektora Nebojšu Ilića i generalnog sekretara Veslačkog saveza Srbije Nebojšu Jevremovića.

"Ovaj rezultat je odlična polazna osnova za najznačajnije takmičenje koje nas očekuje u ovog godini, Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji u avgustu. Siguran sam da ćemo ostvariti, ako ne isti, onda sličan rezultat", rekao je Ilić, navodi se u saopštenju.

Peruničić je istakao da je uspeh srpskih veslača dokaz da se radom i upornošću mogu postići vrhunski rezultati.

"Posle šest godina obradovali ste državu evropskim zlatom i učinili nas ponosnim. Vaš uspeh je odlična uvertira pred naredno Evropsko prvenstvo koje se održava u Srbiji sledeće godine", rekao je Peruničić.

Stojić i Beđik su u finalu Evropskog prvenstva u Sevilji ostvarili rezultat od sedam minuta, dve sekunde i 59 stotinke. Srebrnu medalju osvojili su takmičari iz Poljske (7:04,78), a bronzanu Holanđani (7:08,27).
 

2024 © - Vesti online