Četvrtak 06.06.2013.
11:36
24sata.rs

Radnici "Noviteta": Uhapsite nas da imamo šta da jedemo

Zaposleni u preduzeću "Novitet" odustali od blokade Futoškog puta: Tražili su od policije da ih pohapsi kako bi imali obrok, mesto za spavanje i besplatne lekarske preglede
 

Radnici su u jednom trenutku tražili od policije da ih pohapsi kako bi imali obrok, mesto za spavanje i besplatne lekarske preglede.

Sindikat Solidarnost je uputio dopis gradskim čelnicima od kojih zahtevaju da se omogući autobus za prevoz radnika u Beograd.

Izvršni i generalni direktor "Noviteta" Zorana Antića obećao da će decembarske plate biti isplaćene do kraja nedelje
 

- Ukoliko vlasnik ne uplati decembarske plate, zahtevaćemo od gradskih čelnika da nam omogući autobus za prevoz radnika, koji žele da protestuju ispred sedišta vlade u Beogradu. Ukoliko zahtevi radnika ne budu ispunjeni pored prostesta koje planiramo u Beogradu, blokiraćemo saobraćajnice u Novom Sadu - rekla je predstavnica Sindikata “Solidarnost” Gordana Kojić.

Povod za protest je to što preduzeće ne radi od 28. januara, kada je zvanično i počeo štrajk.

Gradonačelnik Novog Sada Bojan Torbica obećao pomoć Grada
 

Protestu je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Bojan Torbica, koji je obećao radnicima da će grad Novi Sad učiniti sve kako bi se što pre pronašlo rešenje novonastale situacije. Protest nije bio prijavljen policiji.

2024 © - Vesti online