Četvrtak 06.06.2013.
01:49
RTS

DS: SNS tuži, sudi i brani

Foto: Ilustracija

U saopštenju Demokratske stranke traži se odgovor Srpske napredne stranke da li se 650 sudija, koji su 2010. godine promovisani kao članovi stranke, iščlanilo iz partije, prenosi RTS.

Demokrate su upitale naprednjake i "da li je njihov poslanik Vladimir Cvijan napravio mrežu kadrova u srpskom pravosuđu zarad potreba SNS-a ili potreba svoje advokatske kancelarije".

Navodi se da "protiv Cvijana postoji niz optužbi zbog kojih bi tužilaštvo protiv njega trebalo da pokrene odgovarajuće postupke, a SNS bi trebalo da ga smeni sa mesta predsednika Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Skupštine Srbije".

"Za Cvijana postoje ozbiljne indicije i tvrdnje da je nelegalno prisluškivao sudiju Vrhovnog suda, tražio od sudija da puste iz zatvora njegovog klijenta osumnjičenog za prodaju droge zbog čega je DS i podneo krivičnu prijavu, nagovarao suprugu bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina da lažno svedoči", podsetila je DS.

U saopštenju DS traži da se SNS izjasni da li stoji iza Cvijana jer, "kako sada stvari stoje, SNS tuži, SNS sudi i SNS brani".

2024 © - Vesti online