Sreda 05.06.2013.
22:16
mondo.rs

Janković: Šarapova je bila bolja!

Ravnodušna u jednoj fazi meča: Jelena Janković
 

Iako je poražena u četvrtfinalu Rolan Garosa od Marije Šarapove, osvojila je prvi set bez izgubljenog gema (6:0) i nagovestila iznenađenje. Ono se, međutim, nije dogodilo.

Pri rezultatu 3:3 u odlučujućem setu Srpkinja je dopustila protivnici da osvoji odlučujući brejk i stekne presudnu prednost. Ruskinja je izvela iznenađujuće dobar forhend.

"Ne znam kako je to izvela, bio je fenomenalan udarac. Bez obzira na to da li je u pitanju bila puka sreća ili ne. Svaka joj čast. Na kraju krajeva - bila je bolja igračica. Bila sam malo nesrećna, ali sam se borila. Borila sam se do kraja", izjavila je Jelena.

Nakon završenog učešća na Otvorenom prvenstvu Francuske zadovoljno konstatuje kako je vratila svežinu na terenu:

"U jednom trenutku sam izgubila glad i bila sam ravnodušna na terenu. To se videlo na mom licu... Sada, mislim da sam drugačija osoba. Iako vičem, šta god da radim na terenu jasno je da sam to ja. Strast je suština sporta, kao i u uživanje. Iako sam ponekad frustrirana zaista uživam što sam na terenu i što se borim i dovodim sebe u situaciju da pobedim u velikim mečevima, pred velikim brojem gledalaca, na velikom stadionu..." , kaže Jelena.

Jelena je završila prošlu godinu van najboljih 20 igračica na svetu rekla je da se prelomni deo sezone zbio u januaru, kada je pokidala mišić.

"Posle toga sam rekla da zaista to ne mogu da više podnesem. Odlučila sam da sebe dovedem u odličnu formu i da sebi pružim priliku da se takmičim. Pobeđivala sam dobre igračice i u sredu sam došla u situaciju da pobedim i Mariju", dodala je Jankovićeva.
 

2024 © - Vesti online