Sreda 05.06.2013.
20:51
Vesti, BETA

Partizan vodi 1:0: Milosavljević ugasio Zvezdu!

Rasturio crveno-bele: Milosavljević je dobio bitku sa Savovićem i Rakočevićem
 

Partizan je sjajnom igrom tokom svih 40 minuta naneo najteži poraz Crvenoj zvezdi u ovoj sezoni. Crno-beli su poveli sa 1:0 u finalnoj seriji, a naredni meč se igra u petak. Partizan - Crvena zvezda 82:54 (23:16, 20:12, 17:20, 22:6).


Najefikasniji kod Partizana bili su Milosavljević sa 28, Lučić je dao 19, a Musli 8 poena. Žofri Lovernj je zabeležio osam sklokova. Kod Crvene zvezde dobru partijau prikazao je samo Raško Katić, Lazić je postigao 6, a Rakočević samo 3.

Partizan je do pobede došao ubedljivije nego što se očekivalo, najviše zahvaljujući disciplinovanoj timskoj igri, izuzetno raspoloženom Milosavljeviću, ali i slaboj igri Zvezde na oba kraja terena.

Milosavljević je u prvom poluvremenu bio nezaustavljiv, postigao je u tom periodu 21 poen, pogađavši iz svih pozicija, dok Zvezda nije uspevala da se organizuje, postavi odbranu ili pogađa u kontinuitetu.

Zvezdin kapiten Igor Rakočević još se oporavlja od povrede i postigao je tri poena večeras, dok je prvi strelac crveno-belih u poslednje vreme, Marko Simonović utakmicu završio sa samo pet poena. Partizan je silovito počeo meč, serijom od 10:0, u kojoj je kapiten Lučić dva puta silovito zakucao i tako podigao atmosferu u prepunom Pioniru.

Prve poene za Zvezdu postigao je Demarkus Nelson sa linije za slobodna bacanja. Nešto kasnije su se uključili i Katić i Simonović, tako da je Zvezda uspela da priđe do 23:16 na kraju prve četvrtine.

U drugoj deonici, nezaustavljivom Milosavljeviću pomogao je i Musli, a Partizan je povećao prednost na velikih 18 poena, 38:20. Crno-beli su delovali skladno i efikasno, dok je Zvezda delovala bespomoćno na parketu. Nisu crveno-beli imali ni šut, ni skok, a nije funkcionisala ni organizacija. Zvezdu je u kakvom takvom priključku održao sjajni Katić, koji je postigao skoro sve poene svog tima u toj deonici.

Stigao sa Rolan Garosa da podrži crno-bele: Oduševljeni Viktor Troicki

Partizan je na poluvreme otišao sa 15 poena prednosti, 43:28, ali i utiskom da potpuno kontroliše igru protiv nemoćne Zvezde. Drugo poluvreme donelo je, međutim, drugačiju sliku. Gostujući košarkaši su preko Branka Lazića, Nelsona i Katića napravili seriju od 11:0 i prišli na četiri poena zaostatka, 43:39.

To je bila najmanja prednost Partizana još od početka utakmice. Nalet Zvezde zaustavio je Lučić košem, posle čega je Nelson dao dva penala, a onda je Milosavljević odgovorio trojkom za 10 poena prednosti, 50:40 i ponovne kontrole meča.

Zvezda je na početku poslednje četvrtine poenima Katića prišla na 60:51, ali su se tu ubrzo završila nadanja gostiju. Lučić je poveo seriju svog tima od 13:0 za najveće vođstvo na utakmici, 73:51 tri minuta pre završetka meča.

Košarkaši Partizana posle meča su dugo ostali na parketu gde su pevali sa svojim navijačima i slavili pobedu.

2024 © - Vesti online