Sreda 05.06.2013.
13:59
RSS

Rukometašice pravile "Sekodrveće"

 Srpske rukometašice sa klincima na Adi Ciganliji
 

Kompanija "Sekopak", u saradnji sa "Remakom" i kompanijama "Bambi" i "Imlek", organizovala je edukativnu radionicu i takmičenje u kreiranju „Sekodrveća“ na Adi Ciganliji kako bi zajedno sa najmlađim sugrađanima i predstavnicima ženske rukometne reprezentacije Srbije obeležila Svetski dan zaštite životne sredine (5. jun).

Oko 50 osnovaca škole "Ruđer Bošković", zajedno sa posetiocima ovog poznatog beogradskog izletiša i našim reprezentativkama, lepilo je raznu ambalažu na već postojeću čeličnu konstrukciju kako bi napravili „Sekodrveće“ koje će biti izloženo na Adi i narednih dana.

„Neophodno je da se od malih nogu uči o reciklaži, da deca, budući intelektualci, sportisti, nosioci ovog društva, postanu svesni sebe i svog uticaja na životnu sredinu. Uvek se trudimo i da ličnim primerom pokažemo koliko je lako biti ekološki odgovoran, da za to ne treba puno vremena, ali da svakodnevno na to treba misliti i na tome raditi. Uživale smo danas sa decom u pravljenju drveća od različite ambalaže, sva tri drveta su bila prelepa i bilo je veoma teško odlučiti se koje je najbolje“, rekla je rukometašica Sanja Damnjanović.

Akciju su pomogli JP "Ada Ciganlija" i Rukometni savez Srbije.

2024 © - Vesti online