Sreda 05.06.2013.
13:20
RTS

Sveštenik saslušan zbog trgovine drogom

"Razgovarao sam sa mnogim ljudima, ali nisam znao čime se bave" (Foto: Ilustracija)
 

Kako prenose Nezavisne novine, Stokanović je u Banjaluci saslušan zbog svojih kontakata sa Goranom Jovanovićem iz tog grada i Brčakom Antom Čančarevićem, osumnjičenim narko-dilerima, koji su uhvaćeni u velikoj međunarodnoj akciji ARKA, kada je razbijena dobro uvezana grupa dilera koja je godinama švercovala kokain.

Nezavisne navode da je Stokanović rekao da je razgovarao sa mnogim ljudima, ali da nije znao čime se bave.

"Pozvan je na razgovor kako bi bili ispitani detaljnije ti njegovi kontakti, nakon čega je pušten", potvrdio je izvor blizak istrazi.

Isti izvor piše da su pravoslavni vernici iz Rudanke već dugo nezadovoljni radom sveštenika Stokanovića i tvrde da se godinama, umesto verskim dužnostima, posvećivao aktivnostima koje su "u koliziji sa zakonom".

U međunarodnoj akciji ARKA protekle sedmice su uhapšeni Jovanović i Čančarević, kojima je Sud BiH u međuvremenu odredio jednomesečne pritvore. U istoj akciji u Srbiji je uhapšen Hadži Zoran Jovanović (53), zvani Zigi, i Tebra iz Zemuna, inače brat Gorana Jovanovića, a koji je označen kao organizator međunarodne kriminalne grupe narko-dilera.

Grupu terete da je švercovala kokain iz Južne Amerike i prodavala ga u zemljama EU, a novac prala kroz privredne tokove i preduzeća u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

2024 © - Vesti online