Sreda 05.06.2013.
08:00
Vestionline

Dođite na kamp za mlade u Bezdanu

Kamp de biti održan u periodu od 29.07. - 04.08.2013. godine i okupiće ukupno 50 učesnika, mlade iz Srbije, Hrvatske i Mađarske. Cilj kampa je da se kroz interaktivan rad između učesnika kampa i lokalne zajednice dođe do konkretnih predloga i akcija  uključivanja Bezdana u turističke tokove sa akcentom na ruralni turizam. Ideja vodilja udruženja "Mladi za turizam" je razvoj turističkih potencijala Srbije u jednom dugoročnom periodu.

- Bezdan će biti jedan od mnogobrojnih turističkih resursa koje udruženje želi da postavi u sam vrh turističke potražnje, ne samo u našoj zemlji već u čitavom regionu. Na kampu će se predstaviti modeli razvoja receptivnog turizma sa svim elementima održivosti i odlikama turističkog mesta koje nudi aktivan odmor i interakciju sa lokalnim stanovništvom, naodi se u saopštenju udruženja.

Tokom 7 dana trajanja kampa učesnici će učestvovati u različitim aktivnostima: predаvаnjа, rаdionice, аnketirаnje, edukаcijа uz pomoć rečnikа engleskog jezikа zа seoska domаćinstva, prezentаcijа rаzličitih kulturа, dečije rаdionice, kulturno-umetničke аktivnosti: rаdionice stаrih zаnаtа, obilаzаk turističkih potencijаlа Bezdаnа, prezentovаnje nаrodnih običаjа, igаrа i muzike, izrаdа propаgаndnog mаterijаlа, sportsko – rekreаtivne аktivnosti, borаvаk u prirodi i druženje sа lokаlnim stаnovništvom.

2024 © - Vesti online