Utorak 04.06.2013.
14:47
BETA

Povreda je prošlost: Bolt u Rimu napada svetski rekord!

Voli atletiku i fudbal: Jusein Bolt u društvu Aleksa Fergusona
 

Jamajčanin u četvrtak ima ovosezonski debi u Evropi, pošto će nastupati u Rimu na mitingu Zlatni gala miting u Rim.

Šestostruki olimpijski šampion je ove sezone samo jednom trčao na 100 metara, pobedivši na Kajmanskim Ostrvima jednog od svojih trening partnera, Kemara Bejli-Kola trci koja je odlučena u foto finišu. Bolt je tada ostvario relativno slabo vreme od 10,09 sekundi.

"Imao sam loš nastup, ali sam se vratio na početak i sve sredio. Shvatili smo šta nije bilo u redu. Sada imam samopouzdanja. Sezona je dugačka. Prošla je takođe počela loše, tako da ću samo da nastavim da radim. Tetiva mi je mnogo, mnogo bolje. Vredno treniram i nadam se da će sve ove sezone biti dobro", rekao je Bolt.

Ovo je treća uzastopna godina da Bolt nastupa na Olimpijskom stadionu u Rimu. Prošle godine je pobedio sa 9,76, a 2011. sa 9,91. Boltov svetski rekord od 9,58 postavljen je 2009. na mitingu u Rimu.

"Sjajno se osećam. Mnogo sam radio na izdržljivosti brzine proteklih par nedelja. Sve se sklapa. Zadovoljan sam time gde sam sad i moj trener je isto zadovoljan. Jedva čekam da izađem i pružim svoju najbolju partiju", rekao je Bolt.

U Rimu će na 100 metara nastupiti i "bronzani" iz Londona Džastin Getlin, kao i njegov zemljak iz SAD Majkl Rodžers. Obojica su ove sezone trčala ispod 10 seknudi. Trčaće i Kim Kolins, svetski prvak iz 2003. godine.
 

2024 © - Vesti online