Utorak 04.06.2013.
13:24
021

Miroslav Ilić kriv za posečen park?

Pevaće u Čurugu za seosku slavu pa isekli park da ima mesta za binu?
 

"Park je uspeo da preživi Drugi svetski rat, ali ne i političare iz žabaljske opštine. Napravili su prazan prostor ispred crkve, popločali ga betonom i najavili koncert Miroslava Ilića", rekao je za portal 021 jedan Čuružanin, koji je želeo da ostane anoniman.

Predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić demantuje da su stabla pala zbog Ilićevog koncerta i dodaje da je projekat uređenja platoa pripremljen uz saglasnost opštinske uprave i odeljenja za urbanizam. Božić kaže da je park posečen jer je bio, kako navodi, "ruglo".

"Tu su nekada izviđači, s obzirom da je Čurug bio poznat i po izviđačima i dolasku izviđača iz ostalih mesta, svake godine za 1. maj sadili po neko drvo, bez plana, bez projekta i, naravno, to se na kraju pretvorilo u stvarno jedno ruglo ispred crkve. Godinama se nije moglo prolaziti kroz taj park", kaže Božić, koji tvrdi da lokalna samouprava nikada ne radi bez konsultacije sa građanima.

Kilometar asfalta za Bekutin koncert

- S obzirom da su legitimni predstavnici građana Čuruga u savetu mesne zajednice izabrani na izborima prošle godine 5. avgusta naravno da oni mogu donositi odluke u ime građana Čuruga i naravno funkcioneri lokalne vlasti u opštini Žabalj", tvrdi Bož

Prema njegovim rečima, za ovaj posao nije bio neophodan paraf Zavoda za zaštitu prirode, jer se porušena stabla ne nalaze na listi zaštićenih vrsta.

2024 © - Vesti online