Utorak 04.06.2013.
10:45
BETA

NBA: Džejms vodio Majami do velikog finala!

Šampioni: Dvejn Vejd, Kris Boš (sa sinom Džeksonom) i Lebron Džems
 

Majami je do trijumfa i slavlja od 4:3 u seriji predvodio Lebron Džejms sa 32 poena, osam skokova i četiri asistencije. Njemu je pomogao Dvejn Vejd sa 21 poenom, što mu je prvi put da je prešao 20 poena u plej-ofu, još od druge utakmice sa Milvokijem u prvom kolu. Rej Alen pomogao je sa 10 poena, a Kris Boš je završio utakmicu sa devet poena, osam skokova i tri blokade.

Majami je igrao ubedljivo i kontrolisao je meč posle prve četvrtine, posle koje je gubio sa dva poena, ali je posle zaigrao bolje, preuzeo kontrolu meča i prešao u prednost, koja je samo rasla, da bi u jednom trenutku dostigla i 28 poena.

Ovime je završena iznenađujuća sezona za Indijanu, koju je jedan meč delio od velikog finala, iako je igrala bez povređenog Denija Grejndžera tokom većeg dela sezone. Pejsersi su došli do sedme utakmice zahvaljujući odličnim partijama Pola Džordža i Roja Hiberta, ali nijedan od njih nije mogao da igra kako zna jutros.

Džordž je izašao u poslednjoj četvrtini zbog šest ličnih grešaka, dok je Hibert predvodio Indijanu sa 18 poena i osam skokova, što je, međutim, bilo daleko od ranijih partija.

Majami će u velikom finalu igrati protiv San Antonija.
 

2020 © - Vesti online