Ponedeljak 03.06.2013.
18:40
Beta

Vučić: Ispunili smo uslove za datum

Aleksandar Vučić i Beatriks Karl
 

Vučić je naglasio da bi pomoć Austrije u oblasti obuke tužilaca i pravnih eksperata bila dragocena, posebno u borbi protiv privrednog kriminala, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.


Ministarka Karl je izjavila da će Austrija podržati Srbiju kako bi dobila datum za početak pregovora sa EU i izrazila spremnost austrijske strane da pomogne u pripremi i obuci pravnih eksperata. Ona je izjavila da će njena zemlja podržati Srbiju kako bi dobila datum za početak pregovora sa Evropskom unijom.

Kako je saopšteno posle susreta s potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, ona je takođe izrazila spremnost Austrije da pomogne Srbiji u pripremi i obuci pravnih stručnjaka. Vučić je istakao da bi pomoć Austrije u oblasti obuke tužilaca i pravnih stručnjaka bila dragocena, posebno u borbi protiv privrednog kriminala.

Ministarka Karl i Vučić takođe su zaključili da su odnosi dve zemlje na visokom nivou i posebno istakli neophodnost daljeg jačanja ekonomske saradnje kroz ulaganja austrijskih investitora u srpsku privredu, dodaje se u saopštenju.

Austrijska ministarka razgovarala je i sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem. Ministarka je rekla da njenu vladu veoma raduje sporazum Beograda i Prištine i da će učiniti sve da Srbiji već ovog meseca bude dodeljen datum pregovora s EU.

"Veoma nas raduje sporazum postignut između Beograda i Prištine i veoma nas raduje što Srbija krajnje dosledno ide u pravcu EU", rekla je Beatriks Karl nakon sastanka sa ministrom pravde i državne uprave Srbije Nikolom Selakovićem.

Glavna tema razgovora bila je saradnja pravosuđa dve zemlje u borbi protiv korupcije i privrednog kriminala, kao i u oblasti notarske službe.

2024 © - Vesti online