Ponedeljak 03.06.2013.
13:11
mozzartsport.com

Oblači crno-belo: Prosinečki preuzima Bešiktaš!

Oduševio Turke: Robert Prosinečki
 

Neće u PAOK, ali hoće među crno-bele: Robert Prosinečki od sledeće sezone vodiće turskog velikana Bešiktaš, od kojeg je dobio "poziv koji se ne odbija".
Mediji u Istanbulu pišu da je osvajanje petog mesta s Kajzerijem prošlo veoma zapaženo, i da gazda Bešiktaša Fikret Orman želi s nekadašnjim strategom Crvene zvezde da započne novi projekat, a da je krajnji cilj preuzimanje primata od Galatasaraja i Fenerbahčea.

Upravo u projektu leži "to što se ne odbija", a ne u novcu, iako će crno-beli morati da plate obeštećenje Kajzeriju, s kojim Robi još ima ugovor.


A projekat deluje zaista impresivno jer osim Prosinečkog u Bešiktaš stižu i velika pojačanja: pre svih Rio Mavuba, 29-godišnji kapiten Lila, s kojim je, kako navode Turci, sve dogovreno, a trenutno se pregovara i s ruskim superstarom iz Arsenala Andrejom Aršavinom!


"Prosinečki se poverio prijateljima da je pre odlaska na odmor pružio ruku Bešiktašu. Izuzetno je zainteresovan da učestvuje u projektu stvaranja velikog tima", pišu turski mediji, konkretno dnevni sportski list Fanatik.


Dalje se navodi i da će pojačanje Bešiktaša skoro sigurno biti i Duško Tošić, najbolji levi bek turske Superlige, kojeg Genčlerbirligi neće moći da zadrži pred naletima bogatijih klubova. A Robi je s njim odlično sarađivao u Zvezdi, Bešiktaš nema levog beka, tako da se sve poklapa. Zanimljivo, Prosinečki i Tošić juče su viđeni zajedno u jednom beogradskom kafiću.


Inače, Bešiktaš je prvenstvo završio na trećem mestu (plasman u Ligu Evrope), posle čega je prekinuta saradnja s trenerom Sametom Ajbabom. Poslednja titula osvojena je 2009. godine, a navijači, koji važe za najvatrenije u Turskoj, željni su trofeja. Da li će im Prosinečki ispuniti želje?

2024 © - Vesti online