Ponedeljak 03.06.2013.
09:50
Beta

Zona Zamfirova najbolja predstava Sterijinog pozorja

Mjuzikl "Zona Zamfirova" po delu Stevana Sremca, u režiji Kokana Mladenovića najbolja predstava 58. Sterijinog pozorja
 

Žiri 58. Sterijinog pozorja činili su glumac Predrag Ejdus, rediteljka Cisana Murusidze, pozorišna kritičarka Dragana Bošković, dramski pisac Stevan Koprivica i scenograf Miodrag Tabački.

Sterijina nagrada za tekst savremene drame pripala je Fedoru Šiliju za tekst drame "Čarobnjak", Narodnog pozorišta iz Sombora, a nagrada za režiju pripala je reditelju te predstave Borisu Liješeviću.

Sterijine nagrade za glumačka ostvarenja pripale su Nebojši Dugaliću za ulogu Hadži Zamfira u predstavi "Zona Zamfirova", Saši Torlakoviću za ulogu Tomasa Mana u predstavi "Čarobnjak", zatim Jasni Đuričić za ulogu Irine Nikolajevne Arkadine u predstavi "Galeb" i Ivanu Bosiljčiću za ulogu Maneta u "Zoni Zamfirovoj".

Sterijina nagrada za tekst savremene drame pripala je Fedoru Šiliju za tekst drame "Čarobnjak"
 

Nagrada iz Fonda "Dara Čalenić" za najbolju mladu glumicu dodeljena je Ivani Popović za ulogu Zone Zamfirove, kao i Marku Markoviću, za više uloga u predstavi "Čarobnjak".

Specijalna Sterijina nagrada za predstavu u celini dodeljena je predstavi "Galeb" Antona Pavloviča Čehova, u režiji Tomija Janežiča, Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Nagradu za scenografiju dobio je Aleksandar Denić za predstavu "Konstantin"
 

Nagradu za scenografiju dobio je Aleksandar Denić za predstavu "Konstantin", za kostimografiju Bojana Nikitović i Stefan Savković za istu predstavu, za muziku Marko Grubić za predstavu "Zona Zamfirova", a za koreografiju Mojca Horvat za istu predstavu.

Specijalna Sterijina nagrada za predstavu u celini kao i nagrada Okruglog stola dodeljene su predstavi "Galeb"
 

Žiri Nacionalne sekcije Međunarodnog udruženja pozorišnih kritičara jednoglasno je doneo odluku da dodeli nagradu Okruglog stola 58. Sterijinog pozorja predstavi "Galeb".

2024 © - Vesti online