Nedelja 02.06.2013.
19:47
BETA

Doček za fudbalske vladare: Bajern po kiši slavio triplu krunu!

Imaju zašto da slave: Fudbaleri Bajerna osvojili su ove sezone sve što su mogli
 

Parada krcata kišobranima polako se kretala ulicama Minhena i na kraju je stigla do gradske skupštine, na čijem balkonu se prvo pojavio povređeni defanzivac Holger Badštuber, koga je pozdravilo oko 10.000 ljudi.

Posle njega je kapiten Filip Lam izneo trofej šampiona Nemačke, Bastijan Švajnštajger držao je Kup, a odlazeći trener Jup Hajnkes je izneo pehar Lige šampiona.

"Godine 1990. sam stajao na ovom balkonu i prilično preuranjeno obećao trofej evropskog prvaka. Želim da danas ispunim to obećanje. Evo ga pehar kupa evropskih nacionalnih prvaka, Lige šampiona", rekao je Hajnkes, pominjući svoj prvi mandat u klubu.

Odlazeći trener ustupiće mesto nekadašnjem šefu stručnog štaba Barselone, Pepu Gvardioli. On je pohvalio navijače.

"Ne samo da imamo tim svetske klase, imamo i navijače svetske klase. Nikada ne bismo ovo postigli bez takvih navijača", rekao je 68-godišnji trener.

Policija je procenila da oko 100.000 ljudi slavi širom grada. Bajern je u subotnjem finalu nemačkog kupa pobedio Štutgart sa 3:2, samo nedelju dana pošto je tim osvojio Ligu šampiona i osam nedelja nakon što je i teorijski postao šampion Nemačke.

Bajern je prvi nemački klub koji je osvojio triplu krunu.

 
2024 © - Vesti online