Nedelja 02.06.2013.
17:47
Srna

Pomen srpskim žrtvama masakra

Zločin, koji je započeo 3. juna u večernjim časovima i trajao celu noć, izvršili su muslimani iz susednog sela Dejčići. Do danas još niko nije odgovarao za egzekuciju nevinih lica i razaranje sela na padinama Bjelašnice i Treskavice u kojem je nestao svaki trag srpskog postojanja.

Ubili svaki trag sprskog postojanja: Parastos u Ledićima

Tada su stradali starci, žene i deca, od kojih je najstarija žrtva Ikonija Vasić imala 92 godine, a najmlađa žrtva bio je Milan Tešanović koji je imao 18 meseci. U ovom zločinačkom poduhvatu komšija muslimana ubijena je cela porodica Tešanović, koja je imala devet članova. Ubijeno je 10 članova porodice Vasić, tri člana porodice Miovčić, te Savo Kenjić i Slađana Sekulić.

Većina meštana stradala je na kućnom pragu, a oni malobrojni, koji su pokušali da se sakriju po okolnim šumama, pronađeni su i ubijeni.

Predsednik Udruženja građana "Moje ognjište" iz Trnova Slavko Vasić pozvao je institucije BiH, a posebno predstavnike srpskog naroda u zajedničkim institucijama da snažno deluju i pokrenu proces u otkrivanju istine o stradanju Srba iz Ledića.

2024 © - Vesti online