Ponedeljak 03.06.2013.
08:00
Vestionline

Čaša mlake vode s limunom za dobro jutro i dobro zdravlje

Jedna čaša mnogo blagodeti
 

Iako za mnogo-šta nemamo vremena, za jutarnje rituale bi trebalo da ga nađemo, a posebno za jedan koji će unaprediti naše zdravlje. Ujutru, čim se probudite, započnite dan čašom tople vode i sokom od pola limuna. Limunov sok s toplom vodom ima iznenađujuće dobar učinak na zdravlje, čak na čudan način pročišćava jetru i bubrege. Ako se pije hladan, nadražuje peristaltiku creva i već rano ujutru tera u toalet.


Ovaj napitak je tako jednostavno napraviti, a prednosti su velike.
 

Jača imunitet - Limun je pun vitamina C i kalijuma. Vitamin C je odličan za borbu protiv prehlade, a kalijum stimuliše mozak i nervnu funkciju i pomaže u kontroli krvnog pritiska.


Uravnotežuje pH - Limun je neverovatno alkalna hrana. Da, oni su kiseli, ali u našim telima oni su alkalni (limunska kiselina ne stvara kiselost u telu). Alkalno telo je ključ za dobro zdravlje.


Pomaže kod mršavljenja - Limun je pun fiber pektina, koji pomaže u borbi protiv gladi.


Probava - Topla voda služi za podsticanje gastrointestinalnog trakta i peristaltika-talase mišićnih kontrakcija u roku od crevnih zidova. Limun i limeta takođe imaju mnogo vitamina i minerala i pomažu popustiti toksinima u probavnom traktu.


Blagi, prirodni diuretik - Limunov sok pomaže da se iz organizma izbace neželjene materije, jer limun povećava stopu mokrenja.


Čisti kožu - Vitamin C pomaže pri smanjenju bora i mrlja. Limun i voda čiste toksine iz krvi, koja pomaže zadržati kožu čistu.


Hidrira limfni sistem - Ova čaša pomaže da započnete dan hidratizirano, pomaže sprečavanje dehidracije i nadbubrežnog umora. Kada je telo dehidrirano ili duboko dehidrirano (nadbubrežni umor), ne može obavljati sve odgovarajuće funkcije, što dovodi do pojave toksina, stresa i zatvora.
 

Limun sa toplom vodom pomoći će da dve male žlezde na vrhu bubrega zajedno sa štitnom žlezdom stvaraju energiju. One takođe luče važne hormone, uključujući i aldosteron. Aldosteron je hormon koji luče nadbubrežne žlezde i koji reguliše nivo vode i koncentraciju minerala, kao što su natrijum, koji pomažu telu da ostane hidrirano. Takođe je odgovoran za regulisanje stresa.

2024 © - Vesti online