Nedelja 02.06.2013.
10:34 >> 11:15h
mozzartsport.com

NBA: Hibert vodio Indijanu do majstorice!

Odlučuje majstorica: Lebron Džejms nije mogao da zaustavi Roja Hiberta
 

Finale plej-ofa Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške lige ni posle šeste utakmice nije rešeno. Indijana je jutros u Indijanapolisu savladala Majami sa 91:77 (21:23, 18:17, 29:15, 23:22) i izjednačila rezultat na 3:3 u seriji u kojoj se igra na četiri pobede.


Prvaka Istočne konferencije, dakle, i drugog učesnika velikog finala plej ofa odlučiće majstorica koja će se igrati u noći između ponedeljka i utorka u Majamiju.
Ukoliko Pejsersi budu uspešniji boriće se za šampionski prsten prvi put od 2000. godine. Njihove tadašnje namere osujetili su Lejkersi savladavši ih u finalnoj seriji sa 4:2.


Za Indijanu je vezana još jedna zanimljivost. Poslednji put majstoricu u finalu plej ofa Konferencije igrali su 1998. godine. Ni tada nisu imali sreće pošto ih je u finalu pobedio Čikago sa 4:3.


Uoči utakmice u Majamiju prognoze su vrlo nezahvalne. Niti je Majami apsolutni favorit, bez obzira na što brani titulu, niti je Indijana autsajder što je dokazala u ovoj seriji, savladavši već jednom Majami kao gost.
Ishod majstorice u najvećoj meri će zavisiti od dva trilinga asova. Roj Hibert, Pol Džordž i Dejvid Vest su aduti Indijane, dok će oči pristalica Majamija biti uperene u Lebrona Džejmsa, Dvejna Vejda i Krisa Boša.

Hibert je uz 24 koša, imao i 11 uhvaćenih lopti. Učinak Džordža je iznosio 28 poena, osam skokova i pet asistencija, dok je Vest utakmicu završio sa 11 koševa i 14 uhvaćenih lopti.


Na suprotnoj strani na nivou renomea bio je samo Džejms sa 29 poena, sedam skokova i šest asistencija. Vejd i Boš su potpuno podbacili postigavši zajedno 15 koseva. Vejd deset a Boš duplo manje, pri čemu su zajedno pogodili tek četiri puta iz 18 pokušaja.

2024 © - Vesti online