Nedelja 02.06.2013.
12:02
Vesti, BETA, Mondo

Jeste li znali da...? Prlainović i Pijetlović osvojili treću titulu prvaka Evrope zaredom - sa tri različita kluba

Andrija Prlainović prima šampionski pehar iz ruku predsednika LEN Paola Barelija
 

Andrija Prlainović i Duško Pijetlović su 2011. osvojili evropsku titulu sa Partizanom, a onda godinu dana kasnije su bili najbolji u Ligi šampiona i sa italijanskim Pro Rekom. Na početku ove sezone su došli u Crvenu zvezdu sa željom da u budućnosti ponove nešto slično, a uspeli su u toj nameri već u prvoj sezoni u ovom klubu.

Prlainović je istakao da je najponosniji kapiten u istoriji Crvene zvezde.

"Istorija je ispisana. Sezona je bila neverovatna i morala je ovako spektakularno da se završi. Odigrali smo još jednu fantastičnu utakmicu, bili smo bolji tokom celog meča. Više nego zasluženo smo osvojili Ligu šampiona. Najponosniji sam kapiten u istoriji Sportskog društva Crvena zvezda. Ovo je, uz titulu evropskog šampiona u Bariju, najveći uspeh. Takođe, ovo je jedan od najvećih uspeha u istoriji našeg klupskog sporta i nalazi se rame uz rame i sa evropskim titulama Partizana u košarci i Partizana i Bečeja u vaterpolu. Sami znamo koliko nam niko nije pomagao. Iskreno se nadam da će se klub stabilizovati i da ćemo ostati. Ako odemo na različite strane onda ne znam šta je merilo uspeha u Srbiji. Ovo je najbolja ekipa u kojoj sam ikada igrao, ovi momci nikoga ne ostavljaju ravnodušnim", rekao je Prlainović za Radio - televiziju Srbije.

Slavlje vaterpolista Crvene zvezde: Duško Pijetlović sa šampanjcem

Duško Pijetlović je naglasio da je njegova ekipa dala i više od onoga što može.

"Dali smo sve od sebe, čak i više nego što možemo. Na početku sezone nismo očekivali da ćemo stići dovde, zaista je neverovatno. Ovo je fenomenalan osećaj. Iako sam do sada osvojio tri trofeja, ovaj mi je najdraži", rekao je Pijetlović.

2024 © - Vesti online