Subota 01.06.2013.
20:38
Vesti

Preokret i četiri meč lopte: Jelena u osmini finala!

Sad će ona biti favorit: Jelena Janković će u osmini finala igrati protiv malo poznate Amerikanke Džejmi Hempton

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je pobedila Samantu Stosur iz Australije sa 2:1 (3:6, 6:3, 6:4).

 

Hempton šokirala Kvitovu

Jankovićeva će četvrti put u karijeri igrati u u osmini finala Rolan Garosa, a protivnica će joj biti malo poznata Amerikanka Džejmi Hempton, koja je danas priredila senzaciju i eliminisala Petru Kvitovu.

Australijanka je bila favorit, tako je počela, dobila je prvi gem sa 6:3, ali se naša Jelena nije dala, uzvratila je istom merom, a onda je u trećem, odlučujućem gemu, punom preokreta i velike drame srpska teniserka došla do velike pobede.

Jankovićeva je sjajno počela odlučujući set, stigla do 3:0, a onda neočekivano pala u igri, pa je Stosurova napravila veliki preokret i povela sa 4:3! Opet je Jelena uzvratila istom merom i preokrenula na 5:4. I kad smo se ponadali da će Jankovićeva lako odservirati za konačnu pobedu, usledila je nova drama. Propustila je dve, zatim i treću meč loptu, pa odbranila brejk i onda konačno slomila Stosurovu - 6:4 i plasirala se među 16 najboljih igračica na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Na kraju je zasluženo sa velikim osmehom i visoko podignutim rukama dočekala kraj meča, koji je trajao tačno dva sata i šest minuta.

2024 © - Vesti online