Subota 01.06.2013.
16:28
RTS

Preko mosta dok se ne sruši

Most popustio zbog vađenja peska iz reke
 

Popustila je konstrukcija, a most na Južnoj Moravi u Rataju kod Vranja je na više mesta oštećen, dok su ulegnuća veća od pola metra. Nije bezbedan za saobraćaj a meštani, i pored upozorenja policije, i dalje prelaze preko njega.

"Moraju da pređu, gde će da kruže preko jezera i Aleksandrovca do Vranja. To je duplo više", kaže Mile Maličević iz Pavlovca.

Srboljub Nedeljković iz Rataja kaže da se plaši kad prelazi most, jer je napukao na više mesta.

Policija u Vranju postavila je veće barikade. Nanet je šljunak i zemlja i time je prelaz preko mosta onemogućen. Tomislav Spasić, vršilac dužnosti načelnika Saobraćajne policije u Policijskoj upravi u Vranju, kaže da upozoravaju meštane da će, ukoliko budu prelazili most i dalje, uputiti krivične prijave, jer most nije bezbedan.

Predsednik Mesne zajednice Rataje Dragan Mančić kaže da su sada postavljene barikade koje ni pešaci ne mogu da pređu: "Mi više nemamo nikakvu mogućnost za prelaz preko mosta."

Potkopavanje i oštećenje mosta je posledica nedozvoljene eksploatacije peska iz reke Južne Morave. Most je vojska sagradila pre 50 godina, a od 1996. godine do sada saniran je četiri puta. U Direkciji za izgradnju Vranja kažu da će most ponovo biti saniran, a napravljen je plan javnih nabavki za sanaciju koja će koštati oko sedam miliona dinara.

2024 © - Vesti online