Subota 01.06.2013.
12:11 >> 02:03h
P. Bajić - Vesti

Svi na Banjicu: Zvezda večeras napada evropsku krunu!

Korak do sna vaterpolista Crvene zvezde
 

Mogu li crveno-beli do triple krune ove sezone, ujedno i da se upišu kao treći klub iz Srbije koji je postao prvak Evrope (posle sedam titula Partizana iz deset finala i trijumfa Bečeja 2000, posle poraza u finalu godinu dana ranije)?

Nešto što je izgledalo izuzetno teško ostvarivo na početku, sada je na korak od ispunjenja. Dupla kruna u Srbiji je osvojena u duelima sa najvećim rivalima - Partizanom u nacionalnom kupu i Radničkim iz Kragujevca u šampionatu, a do prve evropske titule ih deli još duel sa hrvatskim Jugom, u finalu Lige šampiona, koji će biti odigran u bazenu na Banjici, večeras od 20.15 časova.

Ukoliko uspeju u toj nameri, biće to potvrda dominacije srpskih klubova na "Starom kontinentu", pošto je Radnički iz Kragujevca osvojio Kup Evrope. Sa druge strane, Jug juri četvrtu krunu (posle 1981, 2001. i 2006. godine), a ovo mu je šesto finale (poražen je 2007. i 2008. godine).

Prethodno, od 17 časova, a posle poraza u neizvesnoj završnici polufinala protiv Juga, crno-beli će pokušati da osvoje bronzu protiv Barselonete, koju je iz borbe za titulu prvaka Evrope eliminisala Crvena zvezda.

O dešavanjima sa polufinalnih duela možete više da pročitate ovde, a tekstualni prenos završnice Lige šampiona možete da pratite na našem sajtu.

2024 © - Vesti online