Subota 01.06.2013.
09:57
M. Stojiljković - Vesti

Rolan Garos: Srbija najuspešnija u Parizu!

Predvodi Srbe na "Rolan Garoviću": Novak Đoković
 

Srbija je trenutno u vrhu liste najuspešnijih zemalja na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Od sedmoro predstavnika koji su počeli turnir u pojedinačnoj konkureniciji, petoro je još "u igri" za trofeje, ispale su jedino Vesna Dolonc i Bojana Jovanovski, pa Srbija ima skor 14-2.

Ispred Srbije jedino je Novi Zeland, ali on ima samo jednu predstavnicu – Marinu Eraković. Na trećoj poziciji je Švajcarska (troje od četvoro u žrebu), a slede Francuzi sa 28 pobeda i 23 poraza. Od 29 francuskih igrača koji su počeli turnir, samo je šestoro i dalje prisutno.

Ukupnui listu pogledajte ovde, na zvaničnom sajtu Rolan Garosa.

Juče su predstavnici Srbije imali uspešan dan: u ženskoj konkurenciji Ana Ivanović je pobedila domaću igračicu Viržini Rozano, u muškoj je Viktor Troicki bio bolji od Hrvata Marina Čilića, kao i Janko Tipsarević koji je u pravom teniskom "maratonu" savladao Španca Fernanda Verdaska. Jedino je Bojana Jovanovski eliminisana od Ruskinje Svetlane Kuznjecove.

Radovala se i Jelena Janković u dublu, zajedno sa Hrvaticom Mirjanom Lučić-Baroni pobedila domaće teniserke Severin Beltram i Loru Torp.

Danas na teren u pojedinačnoj konkurenciji izlaze Novak Đoković, Jelena Janković i Janko Tipsarević. Prvi bi na teren trebalo da izađe Tipsarević, koji igra sa Mihailom Južnim treći po redu na terenu broj sedam. Meč Novaka Đokovića i Grigora Dimitrova poslednji je na "Filip Šatrijeu“, a Duel Jelene Janković i Samanta Stosur poslednji na stadionu "Suzan Lenglen“.

U dublu svoje mečeve igraju Nenad Zimonjić i Viktor Troicki. Njihovi mečevi bili su predviđeni za juče, ali su odloženi zbog mraka. U prvom kolu muških dublova Troicki i Italijan Andreas Sepi igraju protiv Francuza Pola-Anrija Matjea i Lukasa Pulea, a Nenad Zimonjić i Francuz Žilijen Beneto protiv španskog para Pablo Anduhar/Tomi Robredo.

Da li je pariski Gren slem ponovo zaslužio nadimak "Rolan Garović", koji mu je nadenut pre nekoliko godina zbog velikih uspeha srpskih tenisera i teniserki?

2024 © - Vesti online