Subota 01.06.2013.
10:26 >> 10:37h
Zenicablog.com

Porodica pripremila sahranu, rođaci došli iz inostranstva, a on živ!

Još nije bilo njegovo vreme: Organizovali sahranu, a dekica živ (Foto: Ilustracija)
 

Izetov otac Ramo (86) danima leži na Intenzivnoj njezi u teškom, ali stabilnom stanju, prenosi Zenicablog.com

- U ponedeljak sam bio ocu u poseti i uveče me je preko centrale bolnice nazvala dežurna sestra i obavestila da je on umro. Proverili smo, nazvali broj sa kojeg je zvala, a onda sam javio braći i rodbini koji su van države, priča Izet.

S obzirom da je obavešten o "proceduri preuzimanja tela", Izet nije ponovo zvao bolnicu, nego je organizovao sahranu, izradio smrtovnice, a u međuvremenu su stigli i rođaci iz inostranstva.

- Sa pogrebnim vozilom sam stigao u bolnicu i na odeljenju mi je sestra rekla: Otac je tu, čeka vas. Pogledao sam u nju, a onda kroz vrata, i ugledao oca kako sedi na krevetu. Nisam mogao verovati da su mogli napraviti takvu grešku - ispričao je šokirani Izet.

Ubrzo se ustanovilo da je umro čovek do njega, a da je medicinska sestra napravila grubu grešku, pozvavši pogrešnu porodicu. Direktor bolnice se izvinio Izetu, a on je zamolio rodbinu da poskida smrtovnice, kao i da prijatelje i rođake koji dolaze da izraze saučešće obaveštavju telefonom da je otac "živ i dalje u bolnici".

Da stvar bude gora, deca pacijenta koji je zaista umro su došla da ga posete, ne znajući da nije među živima još od ponedeljka uveče.

2024 © - Vesti online