Subota 01.06.2013.
00:21
Vesti, Beta

Monako: Ponosno predstavljamo Kneza Radamela

Dobrodošlica: Radamel Falkao
 

 

Novi francuski prvoligaš Monako objavio je da se dogovorio s 27-gidušnjim kolumbijskim fudbalerom Radamelom Falkaom o prelasku iz Atletiko Madrida, ali visina transfera nije objavljena.

Monako je objavio da je ugovorena saradnja na pet godina, a dovođenje jednog od najboljih napadača sveta pokazuje da će ekipa biti konkurencija francuskom šampionu Pari Sen Žermenu u domaćoj ligi.

Počeo u River Plati

Rođen: 10. februara 1986.
Nacionalnost: Kolumbijac
Mesto u timu: napadač

Karijera: River Plata (2005-2009); Porto (2009-2011), Atletiko Madrid (2011-2013), Monako (2013-)
Da li stre znali: Falkao je ušao u istoriju kao prvi igrač koji je postigao het-trik u borbi za trofej Super kupa Evrope kad je to uspeo protiv Čelzija septembra prošle godine.

Finansijski detalji nisu objavljeni, ali se procenjuje da je visina obeštećenja između 50 miliona i 60 miliona evra, uz godišnju platu od 14 miliona evra. Falkao bi se s tom platom izjednačio sa zvezdom Pari sen Žermena Zlatanom Ibrahimovićem.

Monako je prošle nedelje iz Porta za 70 miliona evra doveo Žoaa Mutinja i Hamesa Rodrigesa. Bez obeštechenja je iz Real Madrida došao Rikardo Karvaljo.

"Vrlo smo srećni što je Radamel Falkao odabrao izazov Monaka u budućnosti. Čast nam je što možemo da računamo na jednog od najboljih igrača na svetu", rekao je vlasnik Monaka, ruski milijarder Dmitrij Ribolovljev,  za zvanični sajt kluba.

Falkao je u prošle dve sezone postigao 52 prvenstvena gola za  Atletiko.

"Jedva čekam da ovaj izazov počne! Računam na vašu podršku!", napisao je Falkao na svom Tviteru.

Radamel Falkao je u tek završenoj sezoni postigao 35 golova na 46 utakmica u crveno-belom dresu Atletika.

Monako je ove sezone izborio plasman u prvu ligu Francuske. Falkao je već ostavio traga na stadionu Luj Drugi, pošto je postigao het-trik u pobedi nad Čelzijem od 4:1 u Superkupu Evrope.

PSŽ je u vlasništvu katarskih sponzora i u poslednje dve godine potrošio je skoro 260 miliona evra na pojačanja, ali finansijska moć Monaka u kombinaciji s poreskim olakšicama u kneževini čine ovaj klub veoma privlačnim za igrače.

2024 © - Vesti online