Petak 31.05.2013.
14:35
Beta

Stojić i Beđik u finalu Evropskog prvenstva u Sevilji

Srpski veslači nastavljaju tradiciju odličnih rezultata
 

Nikola Stojić i Nenad Beđik su se pobedom u svojoj kvalifikacionoj grupi i najboljim rezultatom kvalifikacija od šest minuta, 32 sekunde i 85 stotinke direktno plasirali u finale.

Direktno u finale plasirali su se i pobednici iz druge grupe, francuski reprezentativci, vremenom od 6:34,43.

Svi ostali dvojci će za plasman u finale morati da učestvuju u sutrašnjem repesažu - Poljska, Italija, Nemačka, Mađarska, Grčka, Španija, Holandija, Ukrajina i Hrvatska.

Finale je na programu u nedelju.

"Dvojac bez kormilara je bio na visini zadatka u kvalifikacijama. Dobro je izveslao i tako sebi 'kupio' dan pauze koji ćemo da iskoristimo kako bi se maksimalno  pripremili za nedeljno finale u kojem će ih očekivati teška trka. Sve posade su ujednačene i o osvajačima medalja odlučivaće nijanse", rekao je selektor veslačke
reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Reprezentativci Srbije u dubl skulu Marko Marjanović Aleksandar Filipović direktno su se plasirali u polufilane osvojivši drugo mesto u kvalifikacijama. Oni su ostvarili rezultat od 6:36,59.

Četverac bez kormilara u sastavu Miljan Vuković, Goran Jagar, Miloš Vasić i Radoje Đerić nije uspeo da se plasira direktno u finale, pošto je u svojoj grupi rezultatom od 5:58,73 osvojio drugo mesto.

Reprezentativci Srbije će sutra u repesažu pokušati da izbore plasman u finale, koje je na programu u nedelju. Za finale će veslati i posade Španije, Hrvatske, Francuske, Rusije, Italije, Nemačke, Norveške i Turske.

Direktno u finale plasirale su se reprezentacije Rumunije i Holandije.

Miloš Stanojević će za plasman u polufinale lakog skifa morati da vesla u popodnevnom repesažu, pošto je u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeo četvrto mesto rezultatom od 7:30,92.

Iva Obradović nije uspela da se direktno plasira u polufinale ženskog skifa. Ona je u svojoj kvalifikacionoj grupi vremenom od 8:09,25 bila četvrta, pa će plasman među 12 najboljih morati da traži kroz popodnevni repesaž.

2024 © - Vesti online