Petak 31.05.2013.
13:57
Beta

Rusi grade fabriku kartona u Jagodini

Doveo i Ruse u Jagodinu: Dragan Marković Palma

Obeležavanju početka izgradnje fabrike prisustvovaće premijer Srbije Ivice Dačića i predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma.


Direktor "North Kartona" Vladimir Slovohotov će, kako je najavljeno, položiti vence na spomen kosturnicu Crvenoarmejcima na Ruskom groblju u Jagodini, poginulim u Drugom svetskom ratu.


Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković je izjavio da će u fabrici ruske kompanije raditi više od 200 ljudi. On je podsetio da je u Jagodini već otvorena italijanska fabrika "Andrea konfecione", koja će zaposliti do 500 radnika i najavio nove investicije.


"Još jedan kamen temeljac postavljamo 22. juna za italijansku fabriku koja će proizvoditi sedišta za automobile. Početkom avgusta počeće izgradnja i italijanske fabrika za proizvodnju selotejp traka i ambalaže za brzu hranu", kazao je Marković danas u Skupštini grada na prijemu za socijalno ugrožene građane koji se organizuje svakog poslednjeg petka u mesecu.


Na današnjem prijemu pomoć je tražilo oko 1.200 ljudi.


"Više od 80 odsto ljudi koji dolaze po pomoć su stara lica, samohrane majke i porodice sa troje i više dece", rekao je Marković.


Socijalno ugrožena lica na prijemu dobijaju jednokratnu pomoć u iznosu od 2.000 do 5.000 dinara.


Marković je pozvao političare u Srbiji da se ne bave demagogijom pričajući građanima kako je kriza.


"Mi smo na funkcijama ne zato da bi pričali ljudima kako je teško i da pritežu kaiš, nego da pomažemo građanima. U Srbiji su danas najveći problemi socijalna pravda, nova radna mesta i borba protiv bele kuge. Ovaj grad ima čime da se pohvali kada je u pritanju rešavanje ta tri problema", rekao je Marković.


On je najavio da će u organizaciji Skupštine Jagodina 100 privrednika iz Srbije otputovati 19. juna u Rim gde će imati nekoliko sastanaka sa potencijalnim investitorima.

2024 © - Vesti online