Petak 31.05.2013.
09:11
Radio Klokot

Srbi u "Vladi Kosova" žele da budu uključeni u proces implementacije sporazuma

Slobodan Petrović, Tačijev zamenik u takozvanoj Vladi Kosova
 

Za Nenada Rašića implementacijom postignutog sporazuma svi će biti na dobitku. On je naveo da treba insistirati na tome da u proces sprovođenja budu uključeni predstavnici Srba u Vladi Kosova.

“Apelujem na sve koji se na bilo koji način bave politikom da insistiraju da mi budemo faktor koji će biti u samom procesu implementacije, jer ukoliko nas ne bude bilo u procesu primene sporazuma taj sporazum po mom mišljenju nije realan i dugoročno održiv, koliko bi bio ukoliko bi mi kao predstavnici sa Kosova bili tu uključeni”, naveo je on.

Početak implementacije sporazuma postignutog u Briselu će značiti rešavanje nagomilanih problema koje srpska zajednica na Kosovu ima, kazao je zamenik premijera i ministar administracije i lokalne samouprave Slobodan Petrović.

“Želim da verujem da ćemo u narednom periodu imati mnogo više mogućnosti za rešavanje naših problema”, kazao je Petrović.

Petrović i Rašić su juče boravili u Klokotu,gde je u okviru programa EU za lepo Kosovo,otvoreno dečije obdanište, za čiju su izgradnju pored kancelarije EU u Prištini, sredstva izdvojili i Ministarstvo rada i socijalne zaštite, međunarodna organizacija za migracije (IOM) i lokalna samouprava.

Pored Klokota, u Partešu je juče otvoren trg u centru ovog sela, koji je sagrađen sredstvima istih donatora, a vrednost oba projekta je blizu 200.000 evra.

2024 © - Vesti online