Četvrtak 30.05.2013.
18:29
Srna

Uhapšeni zbog krijumčarenja ljudi

Foto: Ilustracija

Uhapšeni su R.A. (45) iz Subotice, D.P. (44) iz Pančeva, Š.M. (36) iz Kanjiže, I.J. (24) iz Smederevske Palanke i Z.B. (38) iz Subotice, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Sumnja se da su ova lica od oktobra prošle do maja ove godine izvršila 13 krivičnih dela ilegalnog prebacivanja državljana Turske, Avganistana i Srbije sa područja Kosova i Metohije, preko državne granice Srbije, pri čemu su ostvarili materijalnu korist u iznosu od više desetina hiljada evra.

Osumnjičeni su posredstvom "kontakata" sa Kosova i Metohije i Turske pronalazili zainteresovane za ilegalan odlazak u zemlje EU, a zatim organizovali njihov dolazak i smeštaj u Subotici, navodi se u saopštenju.

Posle smeštaja i obezbeđenja uslova za ilegalno prebacivanje, članovi kriminalne grupe su omogućavali nedozvoljen prelaz državne granice ilegalnim migranatima na teritoriju Mađarske, a odatle i njihov transport do Austrije. Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje, posle čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni dežurnom istražnom sudiji nadležnog suda u Subotici.

2024 © - Vesti online