Četvrtak 30.05.2013.
13:46
Vestionline

Grad kao lešnik, pljusak pa kolaps

Grad, koji je padao deset minuta, zabelio je krovove i ulice Beograda, koje su se pretvorile u potoke. Pljusak praćen gradom potom je prerastao u jaku kišu.

Zbog velike količine vode na kolovozima saobraćaj je usporen, a GSP je isključio mrežu zbog čega u gradu ne saobraćaju tramvaji i trolejbusi. Na Topčiderskom brdu i Banjici saobraćaj je u prekidu.

Tramvaji na liniji 3 i 12 ne saobraćaju do svoje destinacije – Omladinskog stadiona, zbog velike količine vode koja se nakupila na ulicama. Linija 3 trenutno saobraća samo do Slavije, a linija 12 od Banovog brda do Tašmajdana.

Jak vetar nosio je krovove štandova na Trgu Nikole Pašića, gde se odvijao sajam cveća, a u Knez Mihailovoj ulici usled nevremena srušila se fasada sa jedne zgrade. Srećom, nevreme je rasteralo šetače, pa nije bilo povređenih.

U opštinama Stari Grad, Savski venac i Čukarica pala su stabla i oštećeni automobili. Ekipe Gradskog Zelenila su uklonile oboreno drveće i iskidano granje.

Protekle noći nad Beogradom je padala "žuta kiša" u kojoj se nalazi pesak donet vetrom iz Sahare. Zbog toga su mnogi Beograđani jutros zatekli svoje automobile potpuno blatnjave.
 

2024 © - Vesti online