Četvrtak 30.05.2013.
10:56
P. Živković - Vesti

Kakav preokret: Čikago od 1:3 do finala Zapada!

Zasluženo u finalu: Hokejaši Čikaga
 

Čikago je važio za favorita i pre starta polufinalne serije, ali je došao u tešku situaciju pošto je Detroit vodio sa 3:1 u pobedama i bio ne korak od finala. Međutim, Čikago je napravio veliki preokret i sa tri uzastopna trijumfa stigao do finala Zapadne konferencije, gde će igrati protiv aktuelnih šampiona, Los Anđeles Kingsa.


Domaći tim je u majstorici salvio sa 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0). Čikago je poveo golom Patrik Šarpa, a izjednačio je Henrik Zeterberg. U trećem periodu bilo je prilika na obe strane, ali su blistali golmani Kori Kraford (Čikago) sa 27 odbrana i Džimi Hauard (Detroit) sa 35. Utakmica je odlučena u produžetku, u četvrtom minutu, kad je Brent Sibruk postigao svoj prvi gol u plej-ofu, ali i jedan od najvažnijih u karijeri.


"Prilaz meču, verovanje da možemo i to što smo bodrili jedni druge donelo nam je preokret. Imali smo tešku sezonu, ali pronašli smo pravi put. Sada smo se u pravom trenutku vratili u igru“, rekao je trener Čikaga Džoel Kvinvil.


Inače, pala je prva trenerska glava zbog ispadanja iz borbe za Stenli kup. Njujork Rendžers je otpustio Džona Tortarelu.

2024 © - Vesti online