Četvrtak 30.05.2013.
10:03 >> 12:18h
M. Stojiljković - Vesti

Mark Hjuz preuzeo Siti - ali iz Stouka

Novi izazov: Mark Hjuz (desno) sa Kenijem Dalglišom
 

Velšanin Mark Hjuz (49) novi je menadžer Stouk Sitija. Na ovoj funkciji zameniće Tonija Pulisa, koji je posle sedam godina napustio "lončare".

Ovaj proslavljeni Velšanin potpisaće danas trogodišnji ugovor sa klubom iz Stouka.

- Imali smo nekoliko ideja o novom menadžeru, uključujući neka veoma zanimljiva imena, ali smo se odlučili za Marka, smatrano da je on pravi čovek za nas - rekao je predsednik Stouk Sitija, Piter Koats.

Hjuz je ranije trenirao selekciju Velsa, Blekburn Rovers, Mančester Siti, Fulam i Kvins Park Rendžers, gde je smenjen novembra prošle godine zbog slabih rezultata (nije imao nijednu pobedu u prvih 12 utakmica ove sezone u Premijer ligi).

- Mark ima veliko iskustovi i radi po najvišim standardima. Predan je poslu, inteligentan i uvek željan pobeda - istakao je "čermen" Stouka.

Hjuz je veliko fudbalsko ime u Engleskoj. Važio je za jednog od najboljih britanskih fudbalera s kraja osamdesetih i početka decedesetih, igrao je u dva navrata za Mančester Junajted, kao i za Barselonu i Bajern, kasnije i za Čelzi, Sautempton, Everton i Blekburn, ali kao trener ipak još uvek nije ostvario karijeru ravnu onoj igračkoj.

2024 © - Vesti online