Četvrtak 30.05.2013.
12:00 >> 14:32h
K.N. - Foto: Vesti

Čitaoci pomažu režiseru Bajfordu


 

Posredstvom Redakcije "Vesti" poslala mu je kutiju preko potrebnog leka/flastera protiv bolova 'durožestik' (durogestic), do kojeg zbog paragrafa i zakonskih regulativa, jedno vreme ovaj slavni Englez nije mogao doći.
 

Zadužio Srbiju

 

Džon Timoti Bajford, rođen je na jugu Engleske 1941. godine. Došao je u Srbiju 1972. kao mlad reditelj sa ekipom BBC-ja da u koprodukciji sa Televizijom Beograd napravi dečju emisiju i, na našu sreću, ostao...

 

- Kad god gospodinu Bajfordu bude nedostajao ovaj lek, rado ću mu poslati. Želim da zna da uvek može na to da računa, meni je svakako čast što mogu bar na ovaj način da mu pomognem - rekla je našim novinarima doktorka Jasna Živojinović.


Tako su reporteri "Vesti" nedavno uručili ovaj medikament autoru kultnih dečjih serija "Neven", "Poletarac", "Babino unuče", "Metla bez drške"...

- Znam da se za lekove ne treba zahvaljivati, ali ja to ipak moram da učinim. Jedna kutija tog leka može da mi traje 15 dana, znači potrebne su mi dve mesečno. Istina, do sada sam lekove nabavljao na recept u apoteci i nije bilo nestašica. Kada je nastala nestašica, kako nam je objašnjeno, zbog nekog zakona koji se čeka, bio sam u velikom problemu, jer bez ovog leka ne mogu ni jedan dan. On mi ublažava veoma jake bolove i pomaže da spavam. Zahvaljujući doktorki Živojinović i još nekim dobrim ljudima, za sada imam manju zalihu ovog medikamenta, a to me čini spokojnim - rekao je Timoti Džon Bajford, naš omiljeni Englez kojeg smo sa ljubavlju usvojili, a koji se sa teškom bolešću bori poslednjih osam godina. Za sebe kaže da je srećni deka koji je još mlad u srcu, a vodi se parolom: "Budućnost je sada!"
 

POZIV DONATORIMA  

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.  

2024 © - Vesti online