Sreda 29.05.2013.
22:50
Vesti

Na radost delija: Zvezdina mega pobeda!

Raspoložen za igru pred punim "Pionirom": Demarus Nelson
 

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Mega Vizure rezultatom 78:61 (21:14, 17:23, 19:16, 21:8) na startu polufinalne serije plej-ofa Superlige Srbije.

Crveno-beli su do pobede stigli mnogo teže nego što to rezultat govori. Igrali su bez povređenog kapitena Igora Rakočevića, što se i te kako osetilo u njihovoj igri. S druge strane, mladi tim Mega Vizure još jednom se pokazao kao izuzetno nezgodan protivnik, predvođen dvojicom nekadašnjih reprezentativaca, Bobanom Marjanovićem i Novicom Veličkovićem.

Treneri Dejan Radonjić i Dejan Milojević dobro su pripremili svoje timove. Crvena zvezda je vodila tokom većeg dela utakmice, Mega Vizura je stizala, pa i prestizala, ali je u finišu meča ipak presudio kvalitet na strani Beograđana kad su crveno-beli napravili seriju od 13 vezanih poena i rutinski priveli utakmicu kraju.

Utakmica je igrana u sjajnoj atmosferi pred oko 7.000 gledalaca u beogradskom Pioniru. Košarkaši Crvene zvezde nošeni su burnim navijanjem delija koji su bili izuzetno raspoloženi slaveći godišnjicu Barija (fudbaleri ovog kluba pre 22 godine postali klupski prvaci Evrope).

Najzapaženiji u timu Crvene zvezde bili su Demarkus Nelson (16 poena), Boris Savović (15 poena, 18 skokova) i Marko Simonović (18 poena).

U ekipi Mega Vizure najefikasniji sa 14 poena bio je Novica Veličković, koji je kao bivši igrač Partizana često bio na meti navijača Crvene zvezde. Marjanović i Krstić postigli su po 13, a Micić 11 poena.

Naredni meč na programu je u petak od 21 čas, kad će domaćin biti ekipa Mega Vizure. Utakmica će se igrati u Kruševcu.

U finale plej-ofa plasiraće se tim koji prvi stigne do dve pobede.

U drugom polufinalnom duelu Partizan vodi protiv Vojvodine sa 1:0 u pobedama.

2024 © - Vesti online