Sreda 29.05.2013.
20:37
M. Stojiljković - Vesti

Bravo i za Anu: Srbi pet od pet!

Lako do trećeg kola Rolan Garosa: Ana Ivanović

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se večeras u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je lako izašla na kraj sa domaćom teniserkom Matildom Johanson - 2:0 (6:2, 6:2).

Meč je trajao jedan sat. Ana je krenula furiozno i povela sa 4:0 posle čega je prvi set završila rezultatom 6:2. Isti skor ostvarila je i u drugom setu s tim što je Matilda povela sa 2:0, a Ana završila duel serijom od šest dobijenih gemova za redom.

Ubrzo pošto je srpska teniserka dobila poslednji gem počela je kiša u Parizu...

Ivanovićeva, koja je dan ranije dala zanimljiv mini intervju za zvanični sajt Rolan Garosa, u trećem kolu će igrati protiv još jedne Francuskinje, Viržini Razano, koja je izbacila Zuzanu Kucovu rezultatom 2:1 (4:6, 6:2, 6:0).

Viržini Razano zauzima 178. mesto na WTA listi, a Ana Ivanović je dobila četiri od pet dosadašnjih međusobnih mečeva.

Ovom pobedom Ana je zaokužila fantastičan dan srpskih tenisera na Rolan Garosu - PET MEČEVA I PET POBEDA!

Pre nje pobede su zabeležili Janko Tipsarević, lako i ubedljivo protiv Francuza Nikolasa Maua (3:0), Viktor Troicki posle drame u meču sa Špancem Danijelom Himenom Traverom (3:2), Bojana Jovanovski je ponovo kao i nedavno u Rimu bila bolja od favorizovane Karoline Voznijacki (2:0), dok je Jelena Janković u konkurenciji parova zajedno sa Hrvaticom Mirjana Lučić-Baroni pobedila Slovakinju Danijelu Hantuhovu i Anabelu Medinu Gariges iz Španije (2:1).

Pet pobeda, u setovima ukupno: Srbija - Ostatak sveta 12:3!

Svaka čast!!!

2024 © - Vesti online