Sreda 29.05.2013.
11:44
Beta

Đoković: Što pre krov i reflektori na Rolan Garosu

Pobedio Gofana i kišu: Novak Đoković
 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković voleo bi da organizatori Rolan Garosa što pre postave krov i reflektore na centralni teren u Parizu, jer bi to omogućilo odigravanje mečeva po kiši i mraku.

"Kao i svi učesnici voleo bih da se to dogodi što pre. Kažu da je posao oko projekta krova jako zahtevan i dug i da neće biti pre 2018. godine. Nadam se da će postavljanje reflektora moći da završe do sledeće godine, ne vidim zašto je to veliki problem. To bi moglo da produži dan i raspored za tri, četiri sata", rekao je Đoković agenciji Beta.

Đoković je juče počeo takmičenje na Rolan Garosu, pobedom protiv Belgijanca Davida Gofana, 7:6, 6:4, 7:5. Program na Rolan Garosu juče je kasnio zbog kiše, pa su organizatori mečeve morali da pomeraju, a neki su odloženi za jedan dan.

"Igrao sam mnogo puta u takvim uslovima. Teško je jer ceo dan izlaziš na teren, hladno je, po mokrom terenu su i loši odskoci. Ali, isto je i za tebe i za protivnika, a ja sam se bolje snašao u određenim trenucima", rekao je prvi teniser sveta.

Sve kasnilo zbog kiše: Nekoliko mečeva pomereno je za danas
2024 © - Vesti online