Sreda 29.05.2013.
12:17
Srna

Ceo svet bruji o Blaži - ubici medveda

Blažo Grković - strah i trepet hercegovačkih medveda
 

O Blaži su priloge objavili britanski, ruski, nemački, austrijski, francuski i švajcarski mediji, a njegov snimak pojavio se i na "Jutjubu".

Britanski BBC objavio je prilog o hrabrom čobaninu iz Gacka koji se goloruk uhvatio u koštac sa zveri. Nemački mediji, uključujući ugledni nedjeljnik "Špigl" i dnevnik "Velt", objavili su priču o Blaži prenoseći medije iz Republike Srpske.

Svi ruski mediji, uključujući agenciju RIA "Novosti" i Itar-tas, list "Komsomolskaja pravda", kao i mnoge televizije, takođe su preneli vest o hrabrom Gačaninu koji je savladao medveda.

Austrijski radio ORF, kao i švajcarski medijski portali, prenose priču o Blaži i njegovoj borbi sa medvedicom koja ga je iznenada napala dok je čuvao ovce u podnožju planine Volujak.

"Medved se pojavio na ivici šume i krenuo u napad. Odmah sam ga udario sekirom iza vrata, ušiju, i on je pao. On je mene ujedao, ja sam njega udarao. Ruka mi je bila u njegovim ustima dva-tri puta. Kažu da sam mu skoro otkinuo glavu", ispričao je Grković, dodajući da je sekiricu slučajno poneo sa sobom.

2024 © - Vesti online