Sreda 29.05.2013.
04:50
Z. M.

Bosna je zemlja apsurda

- BiH vam je zemlja apsurda koja stalno pokazuje nedostatak kapaciteta da funkcioniše - podvukla je ona.


Prema njenim rečima BiH, na primer, nije u stanju da donese ili utvrdi zakon o jedinstvenom matičnom broju svojih građana.

- Šta je normalnije nego da se postigne politički dogovor i reši pitanje matičnog broja. To je nešto iz čega proističu sva vaša prava kao građanina - rekla je Cvijanovićeva, ukazavši da godinama nije bilo moguće postići ni dogovor oko raspodele sredstava za dizel za poljoprivredne proizvođače, pa je vlada RS morala sama da interveniše.
 

Željka Cvijanović kaže da će svaki put kada BiH ne bude mogla da zadovolji potrebe građana RS njena vlada donositi mere.

- Ne možete ostaviti građane na milost i nemilost neefikasnim institucijama koje su na BiH nivou, čekajući beskonačno da donesu odluke koje su isključivo praktičnog, a ne političkog karaktera - objasnila je Cvijanovićeva.

Osvrnuvši se na Briselski sporazum Beograda i Prištine, premijer RS je rekla da se radi o "prilično komplikovanoj priči" za koju se još ne zna da li predstavlja početak ili završetak nekog procesa.

- Želim da verujem da će svaka odluka bilo koje vlasti u Srbiji biti u funkciji građana i za njihovu dobrobit - rekla je ona, ocenivši da je moguće da će ovaj sporazum otvoriti neku novu dimenziju u RS i celom regionu.
 

Prirodna saradnja


Željka Cvijanović kaže da je saradnja Srbije i Republike Srpske prirodna i da bilo kakva promena na vlasti ne može da je ugrozi.


- Desilo se da, zbog činjenice da je Srbija suočena sa nekim važnim odlukama, kasne rokovi koje smo imali za održavanje zajedničke sednice dve vlade i Veća za praćenje sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama. Sastanak neće biti održan krajem meseca, ali će u svakom slučaju biti organizovan uskoro. Razmatraće se sve ono što je u međuvremenu preduzeto na realizaciji zajedničkog projekta Podrinje - nagovestila je Željka Cvijanović. 

2024 © - Vesti online