Utorak 28.05.2013.
23:14
Beta

Fijat: Oštećenje vozila izolovan slučaj

"FAS u potpunosti odbacuje i osuđuje objave i izjave za medije koje prenose netačne informacije o nezadovoljstvu radnika uslovima rada i platom, ili o postojanju loših odnosa među zaposlenima u fabrici zbog kulturoloških razlika ili drugih motiva", saopšteno je iz Fijata.

Mediji prenose neistine: Mlađan Dinkić na promociji Fijata 500L u Moskvi

FAS odbacuju i navode da se menadžer te fabrike neprimereno ponašao prema nekim radnicima u montaži.

"FAS je međunarodna kompanija koja posluje i garantuje uslove rada u skladu sa najvišim standardima koji poštuju zakon i zaposlene i garantuju njihovu integraciju i dobrobit", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su unutrašnji odnosi između srpskog i italijanskog menadžmenta oduvek bili dobri, kao i veze sa gradskim zvaničnicima, predstavnicima Vlade i lokalnim sindikatom. U saopštenju se dodaje da se isputuju okolnosti vezane za incident u kome je neko izgrebao tridesetak vozila.

Sindikat u fabrici Fijat automobili Srbija juče je osudio uništavanje imovine fabrike, navodeći da nezadovoljni radnici imaju dve mogućnosti da iskažu nezadovoljstvo uslovima rada ili zaradom, a to je da se obrate sindikatu ili poslovodstvu.

Prema navodima sindikata, radnici su zbog kašnjenja delova od kooperanata, radili pod pritiskom. Takođe, predsednik sindikata Zoran Marković je potvrdio da je do sada bilo nekih slučajeva kada je sindikat morao da interveniše, jer je neki rukovodilac "preterao".

2024 © - Vesti online